Scheidingsbemiddeling / Mediation

Wij zijn tevens gespecialiseerd in (echt)scheidingsbemiddeling. Wanneer gehuwden of ongehuwde samenwoners uit elkaar willen gaan, kunnen ze bij ons terecht voor:

In beginsel kunnen wij u op al deze gebieden van dienst zijn en in bepaalde gevallen kunnen wij u doorverwijzen naar gespecialiseerde financiële planners, verzekeringsadviseurs of advocaten.

Vooral wanneer beide partners nog met elkaar willen overleggen, zijn wij de aangewezen partij om de gehele scheiding te regelen. Een advocaat hoeft dan vaak niet te worden ingeschakeld en door ons kan dan alles tot en met de daadwerkelijke verdeling worden afgehandeld.

Wij hebben voor scheidingszaken meerdere gespecialiseerde juristen in huis. Notaris Maurice Dassen is als gediplomeerd mediator en scheidingsbemiddelaar lid van de Vereniging van Mediators en Scheidingsbemiddelaars in het Notariaat (VMSN). Hij kan zijn vaardigheden als mediator combineren met zijn juridische kennis als notaris. Hierdoor kunnen bij een scheidingsbemiddeling zowel op het emotionele vlak als op het juridische vlak, alle problemen deskundig worden aangepakt. Dit kan veel voordelen bieden in vergelijking tot bijvoorbeeld de aanpak van veel andere scheidingsbemiddelaars, die vaak niet over deze combinatie van vaardigheden, kennis en wettelijke bevoegdheden beschikken.